Летни книжки за изучаване на английски език

Уважаеми родители,

От 2014/ 2015 учебна година Езиков център «ЛИНГВИЯ» включва в програмата за обучение по английски език едно задължително адаптирано допълнително четиво, съобразено с нивото на децата. Децата, работили по Kid’s Box 3 през годината могат да изберат едно от предложените по- долу заглавия.

Цената на посочените четива е 20.96 лв.

“Легенда за сънната долина” и “Рип ван Уинкъл” са сред най-известните произведения на американския писател Уошингтън Ървинг, известен още като “бащата на американския разказ”.

В “Легенда за сънната долина” Икабод Крейн, учителят от местното училище, среща мистериозен конник без глава, а в “Рип ван Уинкъл” героят заспива и се събужда след 20 години, като попада в свят, който не разбира. И двата разказа са се превърнали в знакови произведения за американската литература.

“Около света за 80 дни” е класически приключенски роман на френския писател Жул Верн, публикуван през 1873 година.

Романът разказва за околосветското пътешествие на Филиас Фог и неговия френски прислужник Паспарту. В Лондон Филиас Фог се обзалага на 20,000 британски лири, че ще направи пълна обиколка на Земята за по-малко от 80 дни. Той поема на път с верния си Паспарту.

Те пътешестват с най-различни превозни средства – от слон до влак – като по пътя изживяват невероятни приключения и попадат в ред комични ситуации.

Спрели сме се в частност на този адаптиран вариант на издателство “Оксфорд”, защото той напълно отговаря на учебния материал, който децата са покрили през учебната година.

Историята е разказана под формата на комикс, един формат, който децата познават и обичат. Наред с нея в книгата са включени и много забавни упражнения, с които децата ще имат възможност да упражняват лексиката и граматиката самостоятелно през лятото или в клас през следващата учебна година.

Спряхме се на тази книга от поредицата “Доминос” на „Оксфорд“, също така защото форматът и позволява през следващата година по нея да се работи за развитието на уменията на децата, както за самостоятелно писане под формата на преразкази, описания на отделни хора, места и случки, така и на говорните им умения.